Brand :: In de media

Werken Gerard Sluijter vernietigd in brand Amsterdam

Ook zeker tachtig schilderijen en honderden tekeningen van de Amsterdamse schilder Gerard Sluijter (1901-1985) zijn verbrand. Sluijters dochter Jet (75) : ''Het is gewoon verschrikkelijk. Er is niets meer van over.''

Het werk van Sluijter is niet wereldberoemd, maar het Gemeentemuseum in Arnhem heeft werk van hem en volgens de familie is hij ook vertegenwoordigd in de collectie van het Stedelijk Museum. De collectie lag jaren op zolder bij Sluijters dochter, maar net enkele maanden geleden is het, vanwege verhuizing naar een kleinere woning, opgeslagen. Jet Sluijter: ''Alles van mijn vader is nu weg. We hebben alleen nog wat wijzelf en onze kinderen thuis hebben hangen, maar alle grote doeken, al die tekeningen zijn verbrand.'' ''We waren verdorie net van plan om al Gerards werk te fotograferen en op een website te plaatsen. Om hem zo een beetje uit de vergetelheid te halen.
Bron: Het Parool, 27-11-09

Video :: De As van Phoenix

John Appel studeerde Klassieke Taal en Letterkunde en daarna camera en documentaire aan de Filmacademie. John Appel was cameraman bij vele documentaires en series (NPS, VPRO) en coach bij diverse films van beginnende filmmakers van IKON, VPRO en de Filmacademie. John maakt sinds 1989 verschillende documentaires, zoals Johnny Meijer, Dodengang, Het beloofde land There goes my heart en natuurlijk de documentaire over de brand in de Citybox.

Bekijk hier de hele documentaire op Holland Doc


Stichting Gerard Sluyter Beheer